Празник на училището

СКЪПИ КОЛЕГИ, УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ!

Днес за пореден, 47-ми  път нашето училище чества своя патронен празник. „Антон Страшимиров“ е училище с богата история и традиции, училище със съвременен облик, динамично развиващо се, непрекъснато обновяващо се, предлагащо възможности за модерно обучение и образование на своите ученици, училище на 47 години, с което ние истински се гордеем!

По традиция в деня на патронния ни празник ние се събираме в  препълнената актова зала, за да се насладим на празничния ни тържествен концерт. За съжаление, за втора поредна година се налага да  празнуваме по един необичаен начин. Няма да имаме концерт на живо, няма да има сценична треска, ще ни липсва вълнението и на участниците, и на публиката. Убедена съм обаче, че тези обстоятелства няма да помрачат  празничното ни настроение, защото всички ние твърдо вярваме, че скоро отново ще бъдем ЗАЕДНО!

Горда съм, че в тези трудни времена всички ние – учители, ученици и родители от общността Страшимировци заедно и с общи усилия продължаваме напред. Неоспорим факт е, че 950 ученици и 81 учители работят ежедневно, активно и отговорно, въпреки трудностите, преподавайки и овладявайки нови знания във виртуална среда. Нека постигнатото до момента ни дава удовлетворение и гордост и  ни вдъхновява да продължаваме да крачим достойно по пътя на предците си!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ЛЮБИМО УЧИЛИЩЕ!

Ти си наше, ти си училище с минало, богато на успехи! Ти си училище с настояще, изпълнено с предизвикателства! Ти си и ще бъдеш  училище с бъдеще, защото бъдещето расте и се учи  в теб!

Скъпи колеги, Вие сте будители с неуморен дух и всеотдайност! Изказвайки  признателността си към Вашия труд, Ви пожелавам празнично настроение, бодрост, сили и енергия за нови, още по-високи постижения, защото зная, че щом сме заедно, ние МОЖЕМ!

Скъпи ученици, бъдете здрави, целеустремени и отговорни, защото Вашето и нашето бъдеще са в ръцете Ви!

Скъпи родители, благодарим Ви, че в тези трудни мигове сте до нас и до Вашите деца! Без Вашата мотивация, помощ и подкрепа ние трудно бихме успели. Благодарим Ви за съдействието!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение:
ДИЯНА ПЕТКОВА
ДИРЕКТОР на ОУ „Антон Страшимиров“

Учениците от 7в и 7г изработиха и представиха презентации по случай празника на училището.
https://youtu.be/QpQuCoAXhxs
https://youtu.be/yvS-LIuczpQ
https://youtu.be/mxsgYStqxus
https://youtu.be/M6MgY7H8qiE
https://youtu.be/WomWd4HJLp4
https://youtu.be/WrGunK8_Y8o