Национална седмица на четенето

На 14.10.2016г. IV а клас отбеляза Националната седмица на четенето със среща с писателката Елена Гогова и дизайнерката Ваня Евтимова.
 Събитието имаше за цел да популялизира книгата като развлекателен и верен приятел.
 Писателката запозна учениците с нейната дебютна книга „Принцеса Деа и феята Олеле“.  Чрез това интересно детско четиво децата се потопиха в невероятното и забавно приключение на една принцеса и нейната фея кръстница, които заедно с други приказни герои трябва да успеят да развалят зла магия и да върнат доброто и хармонията в царството, където живеят.
 Дизайнерката Ваня Евтимова е илюстратор на книгата. Тя представи пред учениците пътя на илюстрациите свързани с четивото. Интерес предизвика и нейната професия дизайнер. С разказа си дамата затвърди факта, че нищо не се случва преди първо да е било мечта и никога не ти се дава мечта, без да ти се даде шанс да я осъществиш.
 Тази вълнуваща среща приключи с уговорката да не е последна и с надеждата учениците от ОУ „Антон Страшимиров“ да имат честта да са сред първите, пред които да се презентира и втората книга на писателката Елена Гогова.