Поздравление на Директора

dsc02444ДРАГИ УЧЕНИЦИ  И КОЛЕГИ, УВАЖАЕМИ  РОДИТЕЛИ, СКЪПИ ГОСТИ,
ДОБРЕ ДОШЛИ НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА 2016/2017  ГОДИНА !
Щастлива съм, че в празничния ден, нашата  училищна общност  посреща 42-рия си випуск и 1018 ученици  от 41 паралелки прекрачват прага на ОУ”А.Страшимиров”. 151 първокласници ще чуят с трепет училищния звънец за първи път.

Скъпи ученици,
Отново е 15 септември. От днес нататък всичко Ви предстои!

Предстоящото не е несигурност! В този дом Ви очакват най-преданите учители, най-трудолюбивите служители и най-верните приятели. Тях ще оцените, само че след време. dsc02453
Домът на Основно училище Антон Страшимиров – Бургас винаги е криел предизвикателствата на науката, знанието и успеха!
Те не са подарък. За да ги постигнете са нужни труд и постоянство, воля и упоритост. От страниците на нашата училищна история говорят стотиците успели наши ученици. В тях сме вложили труда си, вярата и порива. Те са наша гордост, а вие ще ги следвате. Защото в този дом на знанието има едно мото и то е ОТДАДЕНОСТ!
Вие, които сте насъбрали лъчите и солта от морските вълни, свежият полъх от сенчестите ни балкани, зная, че на всеки 15.09. вие се разделяте с безгрижието на ваканцията. Зная обаче, и че у много от вас тръпне желанието за новите хоризонти на науката , за дълбините на знанието. dsc02470В този хубав септемврийски ден, вашите учители, отново ще ви прегърнат и ще ви посрещнат с топлите думи:” Добре дошли, мили деца.“ Обсипани с цветя те отново ще усетят , че Вие просто сте им липсвали, а всяко цвете ще бъде гаранция за неизказаната с думи обич.
Отворете сърцата си, посрещнете с усмивка старите и новите приятели! Прегърнете вашите учители и не се гневете на техните изисквания. Знайте, че „Щастлив е оня, който е успял да проумее причините за нещата”.
Слушайте учителите си, но изберете сами посоката на своето развитие! Бъдете себе си и изграждайте характерите си! 
Доверявайте се на книгите. Те мълчат, когато е нужно и споделят идеи, когато сте готови да ги разберете.
Воювайте за истината! Свободата на личността го изисква всекидневно, неотменно и последователно. Такива са били и Ботев, и Левски!
Воювайте за щастието!
Щастието и успехът вървят ръка за ръка!
Помнете,  че към успеха няма кратки  пътища, но накрая винаги разбираме, че и най-трудното пътуване  си е струвало.
Скъпи учители,
Призванието е това, което ни събира днес в училищния двор. Защото да си учител е свещенослужение.

Това е нашата мисия и продължаваме да я следваме с изправена глава, дори когато в очите ни има спотаени сълзи. Вярвам в труда ви и във вашия доказан професионализъм! Предизвикателствата са за това, да ги преодоляваме заедно.dsc02449
Желая ви с много сила и енергия да създавате и пазите богатството на това училище – неговите ученици. Нека всеки ден имате поводи за гордост и с усмивка да казвате „Аз съм техният учител!”.
Скъпи родители,
 Благодарим Ви още веднъж, че избрахте нашето училище, че ни поверихте най-скъпото – децата си.  Ще направим така, че да оправдаем  вашите очаквания. Защото доверието е най-голямото задължение.

Бъдете наши партньори, така ще постигнем повече!
Но не забравяйте – децата получават множество съвети, а трябва да видят пример. Необходимо е да видят ясно нашия пример и отношение към знанието, към природата, към хората, нашето чувство за отговорност и справедливост.
Нека всички ние – педагози, ученици и родители положим началото на още една по-успешна, по-здрава и по-благополучна 2016/2017 учебна година!
ДОБРЕ ДОШЛИ!
НА ДОБЪР ПЪТ!
Откривам новата учебна 2016/2017 година в ОУ”Антон Страшимиров” – Бургас!
Антоанета Христова
Директор