Отбелязахме Деня на народните будители

10734012_302778566594615_6811945514999966079_nПо случай Деня на народните будители:
  –  украсихме с табла (ПИГ 3 клас)

  –  направихме радиопредаване (ученици от 7 д клас и госпожа Кулева)
 – през цялата седмица в голямото междучасие на телевизора на 2 етаж гледахме клипове за живота и делото им
  –  в час на класа проведохме анкета:
„Скъпи ученици,
Наближава 1 ноември – Ден на народните будители. В този ден почитаме паметта на българските просветни дейци и с уважение споменаваме Кирил и Методий, Паисий Хилендарски, Васил Априлов, д-р Петър Берон, Петко Славейков и много други.
Има и други хора, които са неизвестни, имената им не са отбелязани в книги и учебници – това са вашите учители. Те са скромни и естествени, а силата на тяхното слово идва от самата им душа. За един учител най-важното са живите книги – неговите ученици. В тях той пише, в техните глави  и сърца сее семената на своето знание с надеждата, че плодовете му ще пораснат навсякъде по света.
В чест на празника на нашето училище и Деня на будителите провеждаме анкета. Молим Ви да напишете името на един от своите преподаватели, за когото считате, че преподаването му е не просто работа и задължение. Посочете името на онзи Ваш учител, който застава пред Вас с удоволствие, който всеотдайно и с много отговорност иска да Ви предаде своите знания. Кой за Вас е професионалистът, който не пести сили и енергия, за да ви научи. Кой за Вас е учителят – народен будител?“

Между получилите най-голям брой гласове срещаме имената на: Георги Тодоров, Галя Стоева, Ани Николова, Илиян Николов, Антоанета Камбурова.
Чест и гордост за всички преподаватели в училището е оценката на техните възпитаници. Няма преподавател, чието име да не е споменато, което означава, че във всяко детско сърце поне един учител е оставил трайна следа!