НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ПРАЗНУВА

     На 07.12. ОУ „Антон Страшимиров” отбеляза своята 49-та годишнина. Денят бе изпълнен с много емоции, усмивки и празнично настроение.

     Във фоайето на втория етаж бе разположена „Стената на доброто”, съдържаща лицата на отличените като най-толерантни сред прогимназистите. Пожелаваме си добротворците ни да се множат и вярваме, че ще бъде така!

     Учениците от начален етап изпъстриха стените на училищните коридори с рисунки, постери и проекти, посветени на любимото училище.

     В голямото междучасие бе изпълнена кратка празнична програма с участието на ученици от 1. и 4. класове. Насладихме се на прекрасно изпълнение на химна на училището и на авторските стихотворения, които учениците от 4.Б клас бяха написали с огромна доза обич, вдъхновени от своите учители. Програмата завърши със специален музикален поздрав от нашите първолачета. 

     Малко по-късно изслушахме и празничното радиопредаване, в което освен интересни факти от живота на патрона на Антон Страшимиров, прозвучаха и трите стихотворения, завоювали челните позиции в литературния конкурс „Моето училище”, организиран във випуск 7. клас.

       За финал на този прекрасен ден г-жа Петкова, директор на училището, тържествено връчи грамоти на учениците, постигнали отлични резултати в учебната и извънучилищната дейност.

„Училище мило, училище родно,

ти палиш в душите искри!

Училище наше, Антон Страшимиров,

надежда за бъдните дни!”