Здравей, лято!

На 03.07. 2019 г. за последен път школският звънец на родното училище „Антон Страшимиров“ призова седмокласниците. В този ден те получиха своите дипломи. Тържеството, както всяка година, премина под звуците на фанфарната музика и беше истински празник за завършващите. 24 от тях завършиха учебната година с пълно отличие, за което получиха златни медали и грамоти. В този ден с грамоти бяха отличени и всички онези, които през годината са завоювали призови места на олимпиади, състезания и конкурси.

Директорът на училището с гордост обяви резултатите от НВО. Учениците са показали отлични резултати. По БЕЛ има 20 отлични оценки. Средно за училището резултатът е 69.62 точки, като за страната средният успех е 53.06 точки. По математика има 14 отлични оценки. Средният успех за училището по математика 45.95 точки, а същият за страната е 32.62 точки. Най- високи резултати е показала Полина Станева от 7 е клас.

И тази година беше връчена наградата „Ученик на годината“. Носители на престижната награда са Карина Караманова, достигнала до национален кръг на олимпиада по БЕЛ, и Валерия Бакърджиева, председател на Ученическия съвет. 151 ученици поеха своя път към средните училища, 151 сърца туптяха развълнувано, съхранили прекрасните спомени за училището, което ги приюти в прегръдките си през всичките тези години.