ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

На 09.02.2023 г. шестокласниците разговаряха с Пресаташето на ОДМВР – Бургас, чест и желан гост в ОУ “ Антон Страшимиров“. Срещата имаше превантивен характер. По много впечатляващ начин г-жа Цветелина Рандева поднесе на учениците информация за опасностите и последствията от случайните запознанства и контакти във виртуалното простронство.
Децата се доверяват на непознати, наивно разкриват самоличността си и лесно се превръщат в жертви на „кибертормоз“.
Не са редки и случаите, в които ученици правят фалшиви профили на свои съученици или просто се „шегуват“ с тях, изработвайки подигравателни и нецензурни колажи.
Акцентът на дискусията падна върху отговорността, която всеки, макар и малолетен, носи за действията си.
„Родителите често разбират какво се случва с децата им, едва когато ги повикаме в полицията. Тук е мястото да апелираме към тях да бъдат по-бдителни и да знаят кои са приятелите Ви. Не им се сърдете за това, както и на педагозите, които работят с Вас! Тяхната единствена цел е да Ви предпазят.“ – бе призивът на г-жа Рандева към децата.
От своя страна, учителите, които вече са имали удоволствието да се насладят на изключителния професионализъм и вербални умения на Говорителя на полицията в Бургас, споделиха, че срещите с нея са не просто интересни и увлекателни, но и изключително полезни.